Sunday, January 15, 2012


FOOD IS THE NEW FASHION!!!
ასტრონომია მაღალი მოდის ინდუსტრიაში!


რამოდენიმე თვის წინ, 2011 წლის ნიუ–ორკის მოდის კვირეულის დაწყებამდე ქალბატონმა  მარტა სტიუარტმა (Marta Stewart) – ამერიკის ცნობილმა შეფ–მზარეულმა განაცხადა Huffington Post-ში: “როგორც პროფესიონალი მზარეული, გასტრონომიული წიგნის ავტორი და მასწავლებელი, მე ყოველდღიურად ვრწმუნდები იმაში, რომ საჭმელი უკვე ძალიან დიდ როლს თამაშობს ჩვენს დღევანდელ ცხოვრებაში და კულტურაში. საჭმელი გაცილებით მეტს ნიშნავს, ვიდრე მხოლოდ რიგითი ცხოვრებისეული სიამოვნება. ის განსაზღვრავს სტილს (...) დღეს მზარეულები და შეფები ისეთივე ცნობილები არიან, როგორც დიზაინერები (...) და ჭამა და გართობა ავიდა ახალ მწვერვალებზე haute couture-ის დონეზე. საჭმელი ახალი მოდაა!!!“

 
წინა კვირას მილანში, ნიუ–ორკიდან 4,028 მილის დაშორებით და მარტა სტიუარტის ამ სტატიის გამოქვეყნებიდან 6 თვის შემდეგ წარმოდგენილი იყო დოლჩე და გაბანას (Dolce&Gabana) 2012 წლის გაზაფხული/ზაფხულის კოლექცია, რაც წარმოადგენდა (იტალიური) სამზარეულოს და საჭმლის ჰიმნს. 50–ნი წლების ნოსტალგიური სტილი, პასტა და სხვა ინგრედიენტები ჩანთებზე და აქსესუარებზე, ბოსტნეულის საყურეები და ა.შ. – ეს ყოველივე სოფი ლორენის საუნდ–ტრეკზე Mambo Italiano“–ს ფონზე! დიზაინერმა Stefano Gabana-მ ინტერვიუში არნიშნა, რომ: „მნიშვნელოვანია დატკბე ცხოვრებით!  – ეს ტიპიური იტალიური მიდგომაა!“


 

შეიძლება ითქვას, რომ წრე შეიკრა ! ორმა იტალიელმა მარტა სტუარტმა ამერიკაში და სტეფანო გაბანამ იტალიაში შემოგვთავაზეს ახალი ხედვა გასტრონომიაზე! რა იქნება ხვალ? ვნახოთ!

 



ჩვენება გაიმართა 2011 წლის 25 სექტემბერს – ქ. მილანში (იტალია)!






No comments:

Post a Comment